DOLAR 8,3572-0.99%

30 Ocak 2017 09:38

BEĞENDİM

ABONE OL

Polatlı İstiklal Madalyalılar Derneği ve Kore, Kıbrıs, Devlet Övünç Madalyalılar Derneği cumartesi günü genel kurul toplantısı gerçekleştirdi.

Polatlı İstiklal Madalyalılar Derneği ve Kore, Kıbrıs, Devlet Övünç Madalyalılar Derneği, olan genel kurulunu gerçekleştirerek 17 aylık faaliyet raporunu açıkladı. Toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. 28 Ocak cumartesi günü saat 12.00’de PERPA 8’nci katta bulunan nikâh ve toplantı salonunda yapılan genel kurul toplantısında Polatlı İstiklal Madalyalılar Derneği Başkanı İhsan Edip Doğan açılış konuşmasını yaptı. Genel kurul toplantısına Şenol Aktay, Şavaş Dinçer, Oğuz Sakarya, Orhan Aksoy, Kadir Yalçın, Burhan Koyaş, Zeki Sönmez, Metin Çınar, Serdal Kurtar, Yasin Tekin Toğrul, Kemal Alptekin, Cabbar Çepur, Kadim Koç, Mehmet Muhittin Bıyıkoğlu, Süleyman Sami Doğan ve Ömer Faruk Doğan katıldı. Dernek Başkanı Doğan, yaptığı açılış konuşmasında; “8-Ağustos 2015 tarihinde yapmış olduğumuz Genel kurulumuzda bizlere vermiş olduğunuz görevi titizlikle yerine getirmeye çalışmış bulunmaktayız. Göreve geldiğimiz günlerde, derneğimize Ait faaliyet göstereceğimiz bir yazıhanemiz bile yoktu. İlk faaliyetimiz olarak, Sayın Belediye Başkanımızla görüşmelerimiz sonucunda, Perpa İş merkezinin 6’ncı katında bulunan bu odayı derneğimize tahsis etmesi sonucu, küçük bir odadan ibaret olan bu yeri kabullenmiş bulunmaktayız.”ifadelerine yer verdi.

Faaliyet Raporu Açıklandı

Konuşmasında derneğin amacına değinen Doğan; “Balkan savaşında, Çanakkale de, Sarıkamış da, Yemen Suriye Filistin cephesinde, İstiklal savaşında, Kıbrıs Barış harekatında, Terörle mücadelede, Şehit düşen ve Gazi olan Asker, Polis, Öğretmen, ve bu uğurda görev yapan tüm Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlarının manevi mirasına sahip çıkarak, isimlerini ebediyen yaşatmak için Resimlerini dernek odasına asarak anmayı amaç edindik.”dedi. Derneğin faaliyetlerine değinen Doğan; “İstiklal Madalyası alan Gazilerimizin İsimlerine ve Adreslerine ulaşarak, Tüm Polatlı Köylerimizin Muhtarlarına bildirerek. Gazilerimizin varislerini haberdar ettiğimiz içindir ki, en az 10 Kişi Babasının veya Dedesinin İstiklal Madalyasını almış bulunmaktadır.”şeklinde konuştu.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

HIZLI YORUM YAP